ТВ-Чиркей

Украинское Новостное Информационное Агентство



Що таке Шаріат?

Шаріат. Необхідність його розуміння

Не викликає жодних сумнівів те, що Іслам сьогодні розвивається рішучим курсом, верша найважливіші події в мусульманських країнах, кожна з яких являє собою феномен.

Що таке Шаріат?

У відродженому ісламському русі ніщо не виділяється більш, як Шаріат - кодекс поведінки в усіх сферах людського життя, встановлений Ісламом, приховує величезну символічну силу для здійснення сподівань мусульман в пошуках своєї долі. Всі мусульманські країни пульсують бажанням пристосувати життя до Його заповідей.

Разом з тим, як не парадоксально, Шаріат більшою мірою, ніж будь-який елемент Ісламу, викликає сильні сумніви і глибоке почуття страху серед немусульман і тих, які позиціонують себе мусульманами, будучи при цьому духовно далекими від справжніх традицій Ісламу.

Для багатьох з них Шаріат представляє щось, що намагається на шляху до прогресу і модернізації повернути час назад і увергнути світ в темне минуле, котре асоціюється тільки з рабством жінки і чадрою, відсікання руки злодію, закиданням камінням в покарання і т. п.

Найбільш витончені з них намагаються поставити під сумнів самі основи, природу і роль Шаріату, щоб підштовхнути мусульман самим відмовитися від нього або увергнути в такі зміни, щоб не простежувалося ніякої наступності його з основами Ісламу.

Людина - вершина світобудови, і йому нібито нема чого звіряти свої вчинки з правилами надприродного походження. До чого турбувати Всевишнього, відволікати його мирськими тривіальними справами? Шаріат, на їхню думку, лише формалізує відносини людини з Богом, надягаючи на нього гамівну сорочку, виткану з законів і правил, духовних цінностей, релігійної любові і відданості.

На їхню думку, закон, встановлений чотирнадцять століть назад в умовах пустелі, навряд чи може впоратися з комплексом потреб і суєтою сучасної технологічної цивілізації. Ці та подібні аргументи звучать досить часто. Однак такого роду думки, засновані на забобонах, які не служать благим ознакою майбутнього людства. Вони можуть лише погіршити глибину протиріч і ворожості Заходу з Ісламом, який зберіг свої традиції впродовж всієї своєї історії, і будь-яка спроба «перезавантаження» може, в кінцевому рахунку, зірвати світ, який і так крихкий.

Таким чином, бажання зрозуміти Шаріат має бути таким же невідкладним і вкрай важливим, як і воля мусульман в його реалізації. Шаріат служить не тільки зборами дозволів і заборон; це не просто звід законів, які передбачають покарання за певні злочини. Його зміст значно глибше і ширше, воно охоплює все людське життя.

Шаріат - це безпечний шлях, т. е. шлях, по якому людина в Ісламі в Мушу йти наполегливому прагненні пізнати свого Творця. Це глибоке занурення в пошук Господа і Вчителя, яке Шаріат ділить на конкретні і точні кроки на життєвому шляху. Шаріат в загальнолюдському розумінні - це внутрішнє і зовнішнє наповнення індивідуума чи колективу, яке регламентує життя відповідно до волі Єдиного нашого Бога. Основним посланням Корану є моральність. Його закони спрямовані у вічність. Концепція Пророка (мир йому і благословення Аллаха) спільно з джерелом Шаріату - Сунною - являє собою ідеальну самодостатню модель, яка формує розум мусульманина.

Щоб повністю зрозуміти сутність Шаріату, має бути встановлено відповідне ставлення людини з Богом, що її проповідую Ісламом. «Ні божеств, які заслуговують на поклоніння, крім єдиного Аллаха, і Мухаммед - пророк ЙОГО» Це твердження - фундамент Ісламського віросповідання.

Бог є Творець, і Йому, отже, належить царство Боже, і Він є єдиним Паном. «Воістину, ваш Господь - аллах, Який створив небеса і Землю ..., Безсумнівно Він творить і наказує. Благословен Аллах, Господь світів! »(Сура« аль-арафія », Аят 54). «Він створив небеса і землю воістину. Він покриває вночі день і покриває днем ніч ... Він створив вас з однієї людини ... Такий Аллах, ваш господь. Йому належить влада. Немає божества, крім Нього »(сура« аз-Зумар », аяти 5-6).

Бог є Творець; Йому, єдиному Господу і Учителю, повинен підпорядковувати весь свій істота людина. «... Ваш Бог - Бог Єдиний. Будьте покірні Йому. А ти повідом благу звістку смиренним ... »(сура« аль-хадж », Аят 34). «Такий Аллах, ваш господь. Немає божества, крім Нього, Творця кожної справи. Поклоняйтеся ж Йому! »(Сура« аль-Aнам », аят 102).

Бог облагодіяв людини, давши йому здатність і можливість бачити, чути, відчувати, мислити і говорити - то, без чого людина не може жити і творити. Він зробив доступними зовнішні ресурси світу, які людина відкриває, експлуатує і перетворює, але які сам не може відтворити.

При цьому найбільшою потребою людської істоти завжди було пізнання того, як прожити життя так, щоб виконати місію свого перебування на Землі; як ставитися до Творця свого, собі подібних і всього навколишнього. До Всевишньому звертаємося ми в пошуках настанови. Тому що немає нікого поза Його і понад Нього, хто б міг дати справжній відповідь на одвічні питання людини і наставити на шлях істинний.

Гостиная Палермо


Гостиная Палермо


Отдых на Кипре


Отдых на Кипре. Где заняться виндсерфингом?


Аюрведические препараты


Аюрведические препараты